Bikombici

Kombi Neden Ses Yapıyor?

Makale İçeriği

Kombi Neden Ses Yapıyor? Kombilerde görülen ses yapma durumları, bu durumların normal olup olmaması veya sese neden olan parçalar bilgisi ve daha fazlası aşağıdaki yazımızda sunulmuştur.

Kombi Neden Ses Yapıyor?

Kombi Neden Ses Yapıyor?

Öncelikle belirtmek isteriz ki kombiden çıkan her ses bir arıza anlamı taşımaz. Çünkü kombiler devreye girdiğinde brülörde alev oluşur ve bu ateşleme durumu sebebiyle çıkan ses dışarıdan duyulabilmektedir. Yani diyebiliriz ki;

  • “Sıcak su kullanmak için sıcak su musluğu açıldığında, kaloriferler çalışmaya-ısıtmaya geçtiğinde kombinin çıkardığı ateşleme sesi ortamdaki kişileri rahatsız etmeyecek kadar düşük olup, her zaman için normaldir”.

Kombi belirtilen ateşleme sesi dışında hem ortamdakileri hem de çevredekileri rahatsız ediyorsa o halde bir sorun var diyebiliriz. Nedir bu sorun veya bu sorunun sebepleri? Kombi Neden Ses Yapıyor? İnceleyelim…

  1. Fan sorunu,
  2. Devir daim pompası sorunu,
  3. Gaz valfi sorunu,
  4. Üç yollu vana sorunu,
  5. Bakımsızlık,
  6. Bacanın yerinden çıkması durumu,
  7. Yanlış kombi montaj durumu.

Kombi Neden Ses Yapıyor? konusunda firma olarak birçok müşterimizden; Viessmann kombi neden ses çıkarıyor? Demirdöküm kombi neden gürültülü çalışır? Arçelik kombi neden ses yapar? Baymak kombi çalışırken neden ses çıkarır? Vaillant kombi neden gürültülü çalışır? Buderus kombi neden sesli çalışır? gibi birçok şekilde bu soruyu duyuyor, yanıtlıyor ve kesin-kalıcı çözümler getiriyoruz.

Arıza Durumunda Ne Yapabilirim?

Kombinin sesli çalışmasındaki en temel sebep cihazın bakımsız kalması, bakım uygulamalarının düzenli şekilde yapılmamasıdır. Bu yüzden kullanıcıya düzen en önemli görev; vakti geldiğinde düzenli şekilde kombilerine bakım yaptırmaktır. Bu arıza durumunda maalesef ki kullanıcının evde yapabileceği herhangi bir işlem veya uygulama bulunmamaktadır.

Arıza Nasıl Çözümlenir?

Arızanın çözümünden önce tespit edilmesi gerekir. Tespit için de teknik servis yardımı almanız şarttır. Kombinin yerinde incelenmesi, sesin nereden geldiğinin duyulması ve müdahalenin bu teşhise göre gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kombi yerinde çalıştırılarak kontrol edilir, sesin geldiği aksam veya parçaya tamir-değişim gibi işlemler uygulanarak çözüm sağlanır.

  • Kombi Fanı Ses Yapıyorsa; Parçanın arıza durumuna veya kullanıcı isteğine bağlı olarak fan tamiri veya değişimi yapılarak sorun çözümlenir.
  • Kombi Pompası Ses Yapıyorsa; Parçanın arıza durumuna veya kullanıcı isteğine bağlı olarak pompa tamir-değişim işlemi yapılabilmektedir.
  • Kombi Gaz Valfi Ses Yapıyorsa; Parçanın tamiri olmaz. Sıfırı ile değişimi yapılmalıdır.
  • Kombi Üç Yollu Vanası Ses Yapıyorsa; Parçanın ses yapan aksamı genel olarak motorudur. Bu aşamada parçanın değişiminin yapılması daha sağlıklı olur.
  • Kombi Bakımsızlık Sebebiyle Ses Yapıyorsa; Uzman servis ekiplerince eksiksiz, sorunsuz kombi bakımı yapılır ve bu şekilde sorun giderilmiş olur.
  • Kombi Bacanın Yerinden Çıkması Sebebiyle Ses Yapıyorsa; Bu teşhisi yapan servis ekipleri bacayı yerine oturtarak sorunu çözümleyecektir.
  • Kombi Yanlış Montaj Sebebiyle Ses Yapıyorsa; Doğru montaj işlemi için uzman bir tesisatçıdan yardım almalısınız.

Kombi Neden Ses Yapıyor? konusu bu şekilde özetlenebilir. Cihazda harici durumlar sebebiyle ses yapma durumu söz konusu ise, yine bir uzman tarafından tespiti yapılarak sorun kısa sürede giderilecektir.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?