Bikombici

Kombi Bakımı

Kombi bakım servisi olarak kombi temizleme işlemi hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz

Kombi Bakımı Nedir?

Kombi bakım servisi olarak kombi temizleme işlemi hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz

Kombi Bakımı

Kombi Bakımı; en kısa tabiri ile kombi temizliği olarak tanımlanabilir. Bunun yanı sıra tüm parçaların genel kontrolüdür. Bu kontroller doğrultusunda, kullanıcıya parçaların durumu hakkında kombi temizleme raporu iletmektir.

Kombi bakımı yaptırırken nelere dikkat edilmeli? Kombi bakımı yaptırırken mutlaka gelen ekibin profesyonelliğinden emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde cihazla ilgili problemler yaşayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bir konuda kombi bakımının hangi aralıklarla yapıldığıdır. Kombi bakımı kaç yılda bir yapılır? Sorusunun cevabı her yıl düzenli olarak mutlaka yapılmasıdır. Düzenli yapılan bakım, bir çok konuda sizi avantajlı duruma getirecektir. Bu avantajları makalemizin ilerleyen kısımlarında inceleyeceğiz.

Bilgi: Kombi içerisindeki suyu (kombi basıncı) tahliye ederek, tekrar doldurmak cihazın sağlığına herhangi bir etki sağlamaz.

Kombi bakımı nasıl yapılır?

  • 01

    Kombi içerisinde yer alan su kombiden boşaltılır

  • 02

    Kombi içerisinde yer alan genleşme tankının hava ölçümü yapılır. Eğer hava yetersiz ise tanka hava basma işlemi uygulanır.

  • 03

    Brülörün sağlıklı çalışıp çalışmadığı kontrol edilerek, temizliği yapılır. (Yanma odası ile havanın kontrolünü sağlayan parça)

  • 04

    Ateşlemeyi sağlayan elektrotların sağlık durumları kontrol edilir. Gerek duyulması halinde temizliği yapılır.

  • 05

    3 yollu vananın petek ve sıcak su arasındaki geçiş durumu kontrol edilir, temizlik işlemi uygulanır.

  • 06

    Hermetik cihazlarda fan sağlığı kontrol edilir, temizliği yapılır.

  • 07

    Kombinin gaz ayarı kontrol edilir, gerek duyulması durumunda gaz ayarı yapılır.

  • 08

    Kombide var ise, mevcut arızaların tespiti yapılarak kullanıcıya bildirilir.

  • 09

    Kombide, kısa bir süre sonra arızaya sebep olabilecek parçalar kullanıcıya bildirilir.

  • 10

    Bakım harici, talep edilmesi durumunda ek ücret karşılığı arızalı parçaların değişimi veya onarımı yapılır.

  • 11

    Kombinin Kalorifer filtresi sökülerek, temizlik işlemi yapılır. Daha sonrasında yerine takılır.

  • 12

    Cihazın bar basınçı 1.5 seviyesine getirilir.

  • 13

    Cihazın çalışılabilirliği kontrol edilir.

  • 14

    Kombide sıcak su ve peteklerdeki çalışma durumunda herhangi bir problem olmadan kullanıcıya teslimi yapılır.

Kombi bakımı gerekli mi?

Kombi bakımı gerekli mi? Sorusu kesin olarak evettir. Açıklaması ise hem kombinizden daha fazla verim alabilmeniz hemde maddi anlamda kar sağlayabilmeniz açısından önemlidir. Ayrıca kombide can ve mal kayıplarına sebebiyet verebilecek durumlar, kombi bakım işlemi sayesinde önceden tespit edilerek önlenmiş olur. Tasarruftan yana sadece bu madde ile doğru kombi bakımının gerekli olduğunu bize göstermektedir.

Kombi bakımı ne zaman yapılır?

Kışa girerken kombi bakımı yaptırmak şart mı?

Kombi bakımlarının ne zaman yapılacağından önce kombi temizliği kaç yılda bir yapılır sorusunu cevaplayalım. İdeal olarak kombiler mutlaka yılda 1 kez bakımlarının aksatılmadan yapılması gerekmektedir.

İnternet üzerinde bakımla ilgili dolaşan en çok sorulardan bir tanesi kombi bakımı kaç senede bir yapılır? olduğu için ön bilgi olarak bunu belirtmemizde fayda olacaktır. En az senede 1 kez önersekte bazı kullanıcılarımız 6 ayda 1 kezde kombi bakımı hizmetimizi tercih etmektedir.

Kombi bakımı ne zaman yapılır? Kombi bakımlarını yılda 1 kez mutlaka yaptırmanız gerektiğini sizlere açıklıyoruz hangi ayda yapılacağı konusunda tamamen özgürsünüz fakat bizim sizlere önerimiz kışa hazırlık açısından, Eylül ve Ekim aylarıdır. Kışa giriş yapmadan önce kombi bakımlarınızı yaptırmanız, soğuk hava şartlarında mağdur kalmanızı önleyecektir. Kış öncesi bakımı yapılan kombiler nadiren hata durumuna geçiş sağlamaktadır. Bunun sebebi ise elektronik cihaz olmasından kaynaklı ne zaman arızaya geçeceğinin garantisinin verilememesine dayanmaktadır.

Kombiye hiç bakım yaptırmadım kışı beklemeli miyim?

Eğer kombiniz hiç bakım görmedi veya 2 seneden fazladır bakım yapılmadıysa kışı beklemeden bakım yaptırabilir, bir daha ki senenin kışa girişinde bakım işlemini tekrar yaptırmanızı öneriyoruz.

Kombi bakımı kime ait?

Kombi bakımı ev sahibine mi ait?

Kombi bakımı ev sahibine mi ait? Kombi temizliği ile ilgili bize gelen en çok sorulardan bir taneside kombi bakımı ücreti ev sahibine mi aittir sorusu. Evi henüz yeni kiraladıysanız ev sahibi olarak kombiyi bakımlı teslim etmeniz gerekmektedir. Bakımlı teslim etmenizdeki neden hiç bir arızaya anlık ve ileride(bir süre için) sorun olmayacağını kanıtlamanızdır. Tabi elektronik cihaz olduğundan ötürü arızalanmayacağına dair kesin garantiyi hiç bir firma size iletemez.

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiraladığınız evin kombisini bakımlı olarak teslim aldıysanız, büyük arızalara sebebiyet vermemesi için her yıl düzenli olarak bakımlarını kiracı olarak karşılamanız gerekmektedir. Kombi temizliği yapılmış olarak kiraladığınız evin bakımlarını her yıl düzenli olarak yaptırmazsanız, oluşabilecek arızaları kiracı olarak karşılamanız gerekmektedir. Bakımsız olarak kiralanan evin kombisi, arıza yaptığı durumda bunu ev sahibinin karşılaması gerekmektedir. Yüksek masrafa yol açabilecek arızaların önüne geçmek, kombiden tam verim almak ve doğalgaz faturasından tasarruf sağlamak için her yıl düzenli bakım yaptırmanızı öneriyoruz.

Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?

Zamanla tozlanan kirlenen kombi parçaları, oluşturduğu toz katmanları ile kirli bir hal alır, ayrıca örümcek ağları, haşerelerin oluşturduğu pislikler kombinin ömrünü kısaltmaktadır. Her yıl kombi temizliği yapılan kombiler bu tür kirlerden arınarak tam verimi ile çalışmaktadır.

Eğer Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?

  • Toz ve haşere sebebi ile kombi parçalarının çalışması etkileneceği için ömrü kısalır.

  • Fan pervanesinde toplanan tozlar, fan devrini düşürüp, kombide ses oluşmasını sağlayabilir.

  • Genleşme tankındaki hava eksikliği sebebi ile kombi su akıtabilir.

  • Oluşabilecek gaz kaçakları can ve mal güvenliğinizi riske atabilir.

  • Gaz ayarları düzensizse, yakıt sarfiyatına sebep olur. Buda faturanızın yüksek gelmesine sebebiyet verir.

  • Düşük maliyetle uygulanan bakımları yaptırmayarak, parçaların ömürlerini kısaltabilir ve yüksek maliyetli parça değişimleri ile karşılaşabilirsiniz.

  • Kombi bakımsız kaldığında, parçaları tam verim sağlayamaz ve almanız gereken verimi düşürür.

Evde kombi bakımı nasıl yapılır?

Bize iletilen ve internet üzerinden en çok aratılan sorulardan bir tanesi de evde kombi bakımı yapabilir miyim?

Yukarıda kombi bakımı ile ilgili yapılan işlemleri sizlere ilettik. Bu işlemler profesyonel ekipler tarafından, bilinçli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kombiler doğalgazla çalışan cihazlar olduğu için can ve mal güvenliğiniz açısından kesinlikle müdahalede bulunmamalısınız. Yapılacak bir hatada can ve mal güvenliğiniz risk altında olabilir. Kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunurken sadece basınç yükseltmesi ve resetleme işlemi yapabilirsiniz. Bakım gibi profesyonellik gerektiren işlemlerin, eğitimlerini tamamlamış ekipler tarafından yapılması gerekmektedir.

Kombi Bakım Fiyatları Paketler

Aşağıda kombi bakım fiyatlarını sizlere sunuyoruz paketlerden bir tanesini seçerek profesyonel kombi bakım uygulaması yaptırabilirsiniz. Dilediğiniz kombi bakım fiyatlarından bir tanesini seçerek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paketler
Tek Paket
  • Kombi Genel Bakım
  • Tek Seferlik
199.00 ₺
Çift Paket
  • Kombi Genel Bakım
  • 2 Yıl(Senede 1)
249.00 ₺
Üçlü Paket
  • Kombi Genel Bakım
  • 3 Yıl(Senede 1)
399.00 ₺
Tam Paket
  • Kombi Genel Bakım Tek Seferlik
  • Petek Temizliği
249.00 ₺