Bikombici

Sancaktepe Kombi Servisi

Makale İçeriği

Sancaktepe Kombi Servisi Sancaktepe ilçesinde Baymak, Demirdöküm, Viessmann, Vaillant, Buderus, Eca gibi birçok markada kombi kullanan tüketicilerimiz yaşadığı her bir sorunda Sancaktepe Kombi Servisi olarak bize ulaşabilirler. Amacımız bu sektörde en iyi hizmeti en kısa sürede en ucuza sunabilmektir. Bu sebeple de teknik anlamda karşılaştığınız her bir kombi sorununu önemsemeli işi uzmanına bırakarak her bir problemde uzman desteği almalısınız.

Sancaktepe Kombi Servisi

Sancaktepe Kombi Servisi olarak; Sancaktepe Baymak Servisi, Sancaktepe Arçelik Servisi, Sancaktepe Bosch Servisi, Sancaktepe Demirdöküm Servisi, Sancaktepe Vaillant Servisi, Sancaktepe Baymak Kombi Servisi, Sancaktepe Bosch Kombi Servisi, Bosch Sancaktepe Servisi, Kombi Servisi Sancaktepe adı altında en iyi hizmeti sunmaya odaklanarak huzurlarınıza çıkıyoruz.

Ekonomik Hizmetleriyle Sancaktepe Kombi Servisi

Sancaktepe ilçesinde ikamet edip kombi sorunu yaşamakta iseniz, çözüm için fazla ücret ödemek istemiyorsanız firmamızı arayabilirsiniz. Sancaktepe Kombi Servisi uzun yıllardır bu sektörde olmanın verdiği deneyim ve tecrübe ile tüm kombi kullanıcılarına koşulsuz yardımcı olmaya çalışmaktadır.

En düşük fiyat garantisini veren Sancaktepe Kombi Servisi, geçmişten günümüze nasıl kombi müşterilerine faydalı olabilecek bilgileri de sunarak yardımcı olduysa bugünden sonra da yine çalışmalarındaki kalitesinden ödün vermeyecektir. Yaşadığınız sorunlarda çözüm için, merak ettiğiniz soruların yanıtı için her daim firmamızı tercih edebilir, firmamıza güven duyabilirsiniz.

Kombiniz arızalandı ve servis çağıracak bütçeniz yoksa Sancaktepe Kombi Servisi olarak sizi hemen evde yapılabilecek işlemler konusunda bilgilendirelim…

Kombi Arızasında Evde Neler Yapılabilir?

Sancaktepe Bosch Servisi, Kombi Servisi Sancaktepe, Sancaktepe Baymak Servisi, Sancaktepe Demirdöküm Servisi, Sancaktepe Arçelik Servisi, Sancaktepe Vaillant Servisi, Sancaktepe Baymak Kombi Servisi, Sancaktepe Bosch Kombi Servisi, Bosch Sancaktepe Servisi hizmetleri sunarak aşağıda sunduğumuz adımları incelemenizi, size önerilen işlemleri uygulamanızı tavsiye ederiz.

  1. Kombi su basınç değeri 1 bardan az ise su basmalısınız,
  2. Kombi su basınç değeri 2.5 bar üzerinde ise su tahliye etmelisiniz,
  3. Dairenizde doğalgaz kesintisi olup olmadığına bakmalısınız,
  4. Doğalgaz vanaları kapalı ise açmalısınız,
  5. Petek-tesisat vanaları kapalı ise açmalısınız,
  6. Kombiye reset atmalısınız.

Dilerseniz işlem detaylarını da hemen sizlere aktaralım…

*Kombiye nasıl su basılır?

İşlem doldurma musluğu ile yapılmaktadır. Doldurma musluğu kombiye monteli bir parçadır. Adından da anlaşılacağı üzere musluk şeklindedir. Sağa sola çevrilir. Sağa çevrildiğinde açılır, sola çevrildiğinde kapanır. Parça kombi marka modeline göre farklı yere monte edilip farklı şekil ve renkte olabilmektedir.

Kombi genel olarak düşük basınç durumunda hata-uyarı kodu vermektedir.

Örneğin;

  • Bosch kombide E9 hata kodu,
  • Baymak kombide E10 hata kodu,
  • Baymak kombide F37 hata kodu,
  • Vaillant kombide F22 hata kodu,
  • Demirdöküm kombide F10 hata kodu (hem yüksek hem düşük basınç),
  • Vaillant yeni yoğuşmalı kombilerde F10 hata kodu düşük basınç sorunu anlamına gelmektedir.

Bu gibi durumlarda önce basınç değerine bakmalı, basıncın düşük olduğundan emin olmalı, basınç düşük ise su basma işlemi uygulamalısınız.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kombinizin doldurma musluğunu bulup sol tarafa doğru çevirmelisiniz. Parçayı çevirdiğinizde su sesi geliyorsa basıncı takip etmeli, basınç 1.5 bar değerine geldiğinde doldurma musluğunu hemen kapatmalısınız.

*Kombinin fazla suyu nasıl alınır?

Kombi basıncı 2.5 bar ve üzerine çıktığı zaman yüksek basınç durumu söz konusu demektir. Bu aşamada kombi çoğu zaman fazla suyu tahliye eder. Yani emniyet ventili devreye girer ve kombideki suyu dışarıya atar. Kombi çoğu zaman su akıtır. Ancak su akıtma aşamasına geçmeden yüksek basınç uyarısı vermekte olan kombiler de vardır.

Örneğin;

  • Demirdöküm kombide F10 uyarısı (hem düşük hem yüksek basınç),
  • Airfel kombide c1 17 uyarısı,
  • Daikin kombide HJ-08 uyarısı,
  • Eca kombide C40 uyarısı,
  • İmmergas kombide 02 uyarısı yüksek basınç anlamına gelmektedir.

Bu hata kodlarından biri ile karşılaşırsanız basıncı düşürmeniz gerekir.

Mutfak, banyo gibi ıslak zeminlere sahip alanlarda genel olarak tahliye vanası bulunmaktadır. Bazı kombilerin de alt kısmında (emniyet ventili değil) tahliye musluğu bulunmaktadır. Bu vanayı açarak su boşaltabilir, kombinin yüksek basıncını düşürebilirsiniz. Ancak bu vana yoksa en sağlıklı işlem petekten su boşaltmaktır. Bunun için de peteğin müşürünü açmalı, su alarak basınç 1.5 bara geldiğinde işlemi sonlandırmalısınız.

*Dairedeki doğalgaz nasıl kontrol edilir?

Dairenizde ocak bulunuyor ve ocak da doğalgaz ile çalışıyorsa gaz kesintisi kontrolü yapmak çok basittir. Ocağı çalıştırmayı denerseniz, ocak çalışıyorsa dairede gaz kesintisi yoktur. Ocak da çalışmıyorsa daireye gaz gelmiyor olabilir. Bu aşamada gaz vanalarına bakmalı, doğalgaz saatinde mühür olmadığından ve binadaki kat sakinlerinde gaz olduğundan emin olmalısınız. Gaz vanaları açık, gaz saatinde mühür yok ve bina içinde herkesin evinde gaz varsa o halde sorun sizin daireniz veya kombiniz ile alakalıdır.

İPUCU: Doğalgaz vanası, doğalgaz borusu ile aynı hizaya doğru ise açık, T şeklinde ise her zaman için kapalı demektir.

Bu bilgiye dayanarak gaz vanalarına bakmalı, kapalı vanaları açmalısınız.

Dairede bir doğalgaz kesintisi söz konusu ise kombide alev oluşmaz. Haliyle kombi gaz yokluğu/ateşleme uyarısı verir.

Örneğin;

Bu gibi uyarılar ile karşılaştığınızda yukarıda belirttiğimiz gaz kesintisi ve gaz vanaları kontrolü işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.

Sancaktepe Kombi Servisi, Bosch Sancaktepe Servisi, Sancaktepe Baymak Kombi Servisi, Sancaktepe Bosch Servisi, Kombi Servisi Sancaktepe, Sancaktepe Demirdöküm Servisi, Sancaktepe Arçelik Servisi, Sancaktepe Vaillant Servisi, Sancaktepe Bosch Kombi Servisi, Sancaktepe Baymak Servisi adı altında sunduğumuz bilgiler devam etmektedir.

*Petek ve tesisat vanaları nasıl açık olur?

Petek vanaları genel olarak sol tarafa doğru çevrilirse açılır, sağa çevrilirse kapanır. Ancak tam tersi de olabilmektedir. En sağlıklısı petek üzerinde yer alan şekil veya harflere bakmaktır. Şekil olarak azdan çoğa doğru veya harf olarak Açık ismini simgeleyen A, kapalı ismini simgeleyen K harfi olabilmektedir. Bu şekilde hangi tarafa açık, hangi tarafa kapalı olduğunu anlayabilir, kapalı vanaları açık konuma çevirebilirsiniz.

Tesisat vanalarına gelecek olursak eğer; kombi alt kısmındaki tesisat borularına bakarsanız hepsi dik hizadadır. Yani yukarıdan aşağıya doğru iner. Üzerinde yer alan vanaların da tıpkı borular gibi dik hizada olması gerekir. T şeklinde olursa kapalı demektir. Vanaları kontrol etmeli, kapalı ise açık konuma çevirmelisiniz.

*Kombiye nasıl reset atılır?

Reset işlemi kombi marka modeline göre değişmektedir. Kimi kombilerde doğrudan reset tuşu, kimi kombilerde ok yazan tuş, kimi kombilerde r tuşu, kimi kombilerde alev üzerine x işareti şeklinde bir tuş olabilmektedir. Kombinizde bu ve benzeri bir tuş var ise bu tuşa birkaç saniye kadar basılı tutarsanız cihaza reset atmış olursunuz. Arıza tekrarında reset işlemi de birkaç kez tekrar edilebilir.

Belirtilen tuşlar kombinizde yoksa kombiyi resetlemek için kapatıp birkaç saniye bekledikten sonra açmanız gerekir. Bu işlem de reset görevindedir.

Peki ama bu işlemleri uygulamanıza ve gerekli kontrolleri yapmanıza rağmen arıza düzelmediyse o zaman ne yapacaksınız? Bu gibi durumlarda hemen Sancaktepe Kombi Servisi olarak bize ulaşabilirsiniz. Sancaktepe Kombi Servisi yaşadığınız her bir sorunda size 7/24 yardımcı olmaya hazırdır.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?