Bikombici

Kombi Nasıl Resetlenir?

Makale İçeriği

Kombi Nasıl Resetlenir? Kombiler arızaya geçtiğinde kullanıcının evde yapması gereken en önemli ve gerekli işlem resetleme işlemidir. Resetleme işlemi kombilerin marka model ve çeşidine göre değişmektedir. Bu makalemizde de sizlerin; Eca kombilerde resetleme nasıl yapılır? Demirdöküm kombi nasıl resetlenir? Protherm kombiye nasıl reset atılır? Vaillant kombiyi resetleme işlemi nasıl yapılır? Sorularını yanıtlıyor olacağız.

Kombi Nasıl Resetlenir?

Kombi Neden Resetlenir?

Cihaz arızaya geçtiyse, servis öncesi cihazı o arızadan çıkarmak için resetleme işlemi uygulanmalıdır.

Kombi Ne Zaman Resetlenir?

Kombide oluşan her arızada olmasa da çoğu arıza durumunda reset işlemi işe yaramaktadır. Arızanın çözümlenmesini sağlamaktadır.

Özellikle de Vaillant F28 arızası, Baymak E01 arızası, Demirdöküm F04 arızası gibi ateşleme yani gaz yokluğu arızalarında resetleme işlemi işe yaramaktadır. Harici olarak kombi kırmızı led uyarısı veriyorsa, arızaya geçmiş hiçbir konumda çalışmıyorsa yine resetleme işlemi uygulanması gerekir.

Kombi ekranda bir hata kodu yok, bir led uyarısı vermiyor ama buna rağmen çalışmıyor olabilmektedir. Cihazı resetlemek bu aşamada işe yaramamaktadır.

Kombi En Fazla Kaç Kez Resetlenir?

Resetleme işlemi peş peşe en fazla 3 kez uygulanmalıdır. Cihazların marka modellerine göre bu sayı en fazla 5 olabilmektedir. Ancak cihaza daha fazla reset işlemi uygulanırsa cihazda reset kilitlenmesi durumu yaşanır. Cihaz bloke konuma geçer. Bu yüzden arıza durumunda işlem ya 3 kez ya da 5 kez yapmak gerekir.

Kombi Nasıl Resetlenir?

Kombi Nasıl Resetlenir? sorusunun yanıtı kombi marka ve modeline göre değişmektedir.

  1. Kombinizin panelinde alev üzerine x işareti bulunan yuvarlak ufak buton varsa bu butona 3 saniye kadar basılı tutup parmağınızı çekmelisiniz. Cihazı bu şekilde resetlemiş oluruz.
  2. Kombinizin panelinde doğrudan R veya Reset yazan tuş varsa 3 saniye basılı tutarak veya bir kez basarak parmağınızı çektiğinizde cihaza reset atmış olursunuz.
  3. Kombinizin açma/kapama veya konum seçme düğmesinde R konumu vardır. Varsa eğer bu düğmeyi R konumuna getirmeli birkaç saniye bekledikten sonra düğmeyi bir önceki konuma çevirmelisiniz. Cihazı bu şekilde resetlemiş olursunuz.

Tabi kombinizde bahsedilen bu tuş veya düğmelerden yoksa reset tuşu veya düğmesi yok demektir. Bu gibi durumlarda kombi arızaya geçtiğinde şalterinden kapatıp açmak veya kombiyi doğrudan açma/kapama düğmesinden kapatıp yeniden açmak gerekir. İşlem yine maksimum 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.

Kombinizi resetlediniz ancak yine de arıza devam ediyorsa, işlemi daha fazla uygulamadan servis çağırmalısınız.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?