Bikombici

Kombi Emniyet Ventili

Makale İçeriği

Kombi Emniyet Ventili nedir? Kombi tesisat basıncı bir sebeple yükselip 3 bar üzerine çıktığında, kombiyi yüksek basınca karşı korumak amacıyla devreye girip fazla suyu dışarı atan-tahliye eden parçadır. Halk arasında tahliye vanası olarak bilinmektedir. Ancak bazı kombilerde harici bir tahliye vanası bulunmaktadır.

Kombide Emniyet Ventili

Kombi Emniyet Ventili Nasıl Açılır?

Parça kullanıcı müdahalesi ile açılmamaktadır. Parça kombi tesisat basıncı 3 barı geçtiğinde otomatik kendi açılmakta, su tahliyesi sonrası kendi kapanmaktadır. Kullanıcı müdahalesi ile açılır ise geri kapanmamakta hatta bozularak değişim işlemi gerekebilmektedir.

Emniyet Ventili Arızası Nasıl Anlaşılır?

  1. Kombi basıncı yüksek olmadığı halde ventilden su gelir. Kombide su akıtma sorunu yaşanır.
  2. Kombi ventilden su akıttığı sürece düşük basınç sorunu ile karşılaşılabilir.

Kombi Emniyet Ventili Olmazsa Ne Olur?

Kombi doğalgaz, elektrik ve suyun bir arada kullanıldığı, her ne kadar basit gibi görünse de aslında en ufak bir müdahalede bile uzmanlık gerektiren bir cihazdır. Kombinin her tür tehlikeli durumu düşünülerek üretimi, imalatı ona göre yapılmıştır. Kombide önemli olan bir konu da yüksek basınç durumudur. Bu duruma karşı her kombide mutlaka bir emniyet ventili bulunmaktadır.

Emniyet ventili olmasaydı; kombi tesisatına fazla su basıldığında veya basınç kendiliğinden yükselip 3 barı geçtiğinde yüksek basınca karşı bir koruma söz konusu olmamış olurdu. Bu sebeple yüksek basınç kombi parçalarının hasar görmesine, parçaların bozulmasına ve haliyle yüksek masraflara sebep olurdu.

3 Bar Emniyet Ventili Neden Arızalanır?

  • Pislik ile tıkanabilmektedir.
  • Kullanıcı müdahalesi ile açıldıysa geri kapanmayarak su tahliyesine devam edebilmektedir.

Emniyet Ventili Arızası Çözümü

Parçanın arızalı olduğu bir uzman tarafından tespit edilmiş ise değiştirilerek çözüm sağlanabilmektedir.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?