Bikombici

Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir?

Makale İçeriği

Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir? filtre nerededir? filtre temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? gibi tüm sorularınızın yanıtını aşağıda bulabilirsiniz.

Kombide Kalorifer Filtresi Nerede Olur?

Kalorifer filtresi; kombi altında bulunan tesisat boruları arasından “kalorifer dönüş borusu” içerisinde bulunmaktadır.

Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kalorifer Filtresi Ne İşe Yarar?

Kombi ve kalorifer tesisatında dolaşması mümkün olan her tür; çamur, tortu, plastik borulara ait kalıntılar, pislik, kireç, çakıl gibi materyalleri tutmaya yarar.

Kombi Kalorifer Filtresi Olmadan Çalışır mı?

Kombi kalorifer filtresi olmadan da çalışabilmektedir. Ancak cihaz özellikle de kalorifer tesisatında dolaşan çakıl, taş, çamur, kum, tortu, plastik borulardaki kalıntılardan korunamaz ve pompa, eşanjör, üç yollu vana dahil birçok parçada sorun meydana gelebilmektedir. Yani kombi ekstra masraflar çıkarabilmektedir.

Kalorifer Filtresi Hangi Sıklıkla Temizlenmeli?

Her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Kombi bakımı yapıldığında bu işlem de mutlaka yapılmaktadır. Ancak siz evde kendiniz de işlemi uygulayabilirsiniz.

Kalorifer Filtresi Temizlenmezse Ne Gibi Sorunlar Yaşanır?

  • Filtre zamanla çamurlaşacağı için bu durum alınan randımanı doğrudan etkiler. Bu sebeple kış dönemlerinde kombiniz yüksek ayarda olduğu halde kaloriferleriniz az ısınabilmektedir.
  • Kaloriferler hiç ısınmaz.
  • Az ısınıp veya hiç ısınamayıp yüksek gelecek olan doğalgaz faturalarını ödemek durumunda kalırsınız. Yani doğalgaz sarfiyatı yaşanır.
  • Kombide kalorifer filtresi tıkanıklığı sebebiyle; pompa, üç yollu vana, eşanjör gibi birçok önemli parçada sorun meydana gelebilmektedir. Kombi ekstra masraflar çıkarabilmektedir.

Bu sebeple hem kombinizin bakımını hem de kalorifer dönüş filtrenizin bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız.

Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir? konusundaki tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. İşlemi servis çağırmadan evde kendiniz de yapabilirsiniz. Yalnızca aşağıda sunulan adımları takip etmeli, size önerildiği şekilde uygulamalısınız.

  1. İşlemi kombi suyunu boşaltarak başlatmalısınız. Kombiye en yakın peteğin üst yan tarafında müşür bulunmaktadır. Burayı açarak buradan su gelmeyene kadar işlemi devam ettirin.
  2. Kombi altında bulunan 4 borudan kalın olanları kalorifer tesisatı içindir. Bu borulardan kalorifer dönüşünde filtre yer alır. Filtreyi kurbağacık yardımıyla yerinden çıkarmalısınız.
  3. Çıkardığınız filtreyi musluk altında veya su içerisinde diş fırçası gibi malzemeler ile temizlemelisiniz. Temizleme işlemi yaparken kesinlikle deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasallar kullanmamalısınız. Ayrıca kullanacağınız su kesinlikle çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır.
  4. Filtreyi temizledikten sonra gözeneklerini kontrol etmelisiniz. Gözeneklerin ter temiz olduğundan eminseniz filtreyi yeniden yerine takın ve bu bölümü kurbağacık yardımıyla kapatın.
  5. İşlem sonrasında en başta kombiden su boşalttığınız için kombi basıncını artırmayı, kombiye su basmayı unutmayın.

İşlemi kombi kapalıyken yapmanız daha sağlıklı olur. En başta kombideki suyu boşaltacağınız için kombi susuz çalıştırmaya zorlanmamış, sorun çıkarmamış olur. Kalorifer Filtresi Nasıl Temizlenir? konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz bizi arayabilirsiniz.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?