Bikombici

Çekmeköy Kombi Servisi

Makale İçeriği

Çekmeköy ilçesinin en iyi kombi servis hizmetlerini uzun dönemdir sağlamakta olan Çekmeköy Kombi Servisi, uzman kadrosu ile yine beklediğiniz hizmetleri sunmaya hazırdır. Müşterilerini her daim önemseyen, bu sebeple de onları asla bekletmeyen Çekmeköy Kombi Servisi daha uzun yıllar bu sektörde kalmayı ilke edinerek çalışmaktadır. Aynı zamanda müşterilerinden gelen her tür çağrıyı da asla yanıtsız bırakmamakta, her açıdan onlara yardımcı olmaktadır.

Çekmeköy Kombi Servisi

Çekmeköy Kombi Servisi adı altında; Çekmeköy Arçelik Servisi, Çekmeköy Bosch Servisi, Çekmeköy Ariston Kombi Servisi, Çekmeköy Beko Servisi, Çekmeköy Bosch Kombi Servisi, Çekmeköy Alarko Kombi Servisi, Çekmeköy Buderus Kombi Servisi hizmetleri de sunan firmamızı belirtilen markalar dahil olmak üzere her markada yaşanan sorunlar için arayabilirsiniz.

Çekmeköy Kombi Servisi’nden 7/24 Hizmet

Çekmeköy ilçesinde kombi kullanıcılarının zor durumda kalmaması, yaşanan sorunlarda kısa sürede hizmet desteğinin sağlanması adına 7/24 hizmet sunan firmamızı dilediğiniz zaman arayabilirsiniz. Çekmeköy Kombi Servisi kombi sektöründe mevcut olan tüm markalara genel merkezden bağımsız özel servis hizmetleri sunmaktadır.

Çekmeköy Kombi Servisi için önemli olan müşterilerimizin zor durumda kalmaması, onların mağdur olmamasıdır. Bu nedenle de yaşanan kombi sorunlarında illa servis çağırma şartının olmadığını, servis öncesi çözüm odaklı uygulanması gereken birkaç işlem bulunduğunu belirtmek isteriz. Nedir bu işlemler?

Kombi Arıza Yaptığında Servis Öncesi Hangi İşlemler Uygulanabilir?

Çekmeköy Kombi Servisi adı altında; Çekmeköy Buderus Kombi Servisi, Çekmeköy Arçelik Servisi, Çekmeköy Beko Servisi, Çekmeköy Ariston Kombi Servisi, Çekmeköy Bosch Kombi Servisi, Çekmeköy Alarko Kombi Servisi, Çekmeköy Bosch Servisi sunmakta olan firmamız konuya dair tüm bilgileri aşağıda paylaşmıştır.

  1. Daire içinde doğalgaz kesintisi olmadığından, doğalgaz vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir.

Daire içinde eğer doğalgaz ile çalışan ocağınız varsa, ocağı kontrol edebilir ve çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. Bu sadece daire içinde doğalgaz kesintisi olup olmadığından emin olmuş olursunuz. Ocak da yanmıyorsa gaz vanaları kapalı veya gaz kesintisi durumu söz konusu olabilir. Bu aşamada kombi, ocak yanında ve kapı dışında bulunan doğalgaz vanalarını gözden geçirmeli, kapalı olan doğalgaz vanalarını açık hizaya çevirmelisiniz.

İPUCU: Doğalgaz vanası boru ile aynı hizaya çevrili ise açık, T şeklinde ise kapalı demektir.

Doğalgaz vanaları açık, ocak yanmıyor kombi çalışmıyorsa bölgede, binada gaz kesintisi olabilir. Bu durumda direk kat sakinlerine dairelerinde gaz olup olmadığını sorabilirsiniz. Binada kimsede gaz yoksa ya bina girişindeki gaz vanası kapalıdır ya da bir çalışma sebebiyle bölge gazı kesilmiş olabilir.

Doğalgaz saatinin bulunduğu vanada bir mühür görüyorsanız bu mühür; doğalgaz faturanızın ödenmediğini, geciktiğini ve bu sebeple gazınızın kesildiğini yani mühürlendiğini ifade eder. Bu aşamada faturayı ödemeli, doğalgaz firmasını arayarak gazınızı açtırmalısınız.

  1. Kombi tesisat suyu basıncının düşük veya yüksek olmadığından emin olmanız gerekir.

Kombilerin tesisat su basıncı dediğimiz şey tesisatta dolaşan suyun basıncıdır. Bu basınç değerinin 1 ile 2 bar arası yani genellikle 1.5 bar civarında olması gerekir. 1 bar altı her zaman düşük basınç 2.5 ve 3 bar üstü her zaman yüksek basınç olarak değerlendirilmektedir.

İPUCU:Kombi basıncı düşük ise 1.5 bara yükseltmek, basınç yüksek ise 1.5 bara düşürmek gerekir.

Kombiye su basmak için bu linki, kombinin yüksek basıncını düşürmek için bu linki tıklayabilirsiniz.

Kombilerin geneli zaten düşük veya yüksek basınç durumunda arızaya geçebilmekte, ekranda arıza kodu verebilmekte veya ekran yoksa led uyarısı verebilmektedir.

Örneğin;

  • Ariston kombi 108 arıza kodu veriyorsa,
  • Baymak kombi E10 arızası veriyorsa,
  • Demirdöküm kombi F10 hata kodu veriyorsa (basınç düşük veya yüksek),
  • Vaillant kombi F22 hatası veriyorsa,
  • Bosch kombi E9 hata kodu veriyorsa,
  • Buderus kombi 2E arıza kodu veya yeni sürümlerde 2971 arıza kodu veriyorsa

Bu kodlar tesisat basıncı ile alakalı bir aksaklık olduğunu ifade etmektedir.

Kombiye su basma uygulaması; kombinin tam olarak alt kısmında monteli durumda olan sağa sola çevrilebilir musluk şeklinde bulunan, genellikle siyah, mavi veya gri renkte olabilen doldurma musluğu ile yapılmaktadır. Parça sol kısma doğru çevrilerek açılır, su sesi geliyorsa ancak işlem yapılabilir, basınç 1.5 bara gelince mutlaka kapatılmalıdır.

Kombinin fazla basıncını boşaltma uygulaması; banyo, mutfak gibi ıslak zeminlerde, kombi alt kısmında bir tahliye vanası varsa bu vana açılarak fazla su boşaltılabilir. Bu vana emniyet ventili ile karıştırılmamalıdır. Kombinizde böyle bir vana bulunmuyorsa kalorifer peteğinin üst yan kısmını açarak oradan su boşaltmalısınız. Basıncı bu şekilde 1.5 bara dengeleyebilirseniz sorun düzelebilir.

  1. Kombiyi resetlemeniz gerekir.

Kombilerin her birinde reset tuşu olmaz. Ancak R, reset, alev üstüne x işareti olan tuş veya ok tuşu reset tuşu olarak bilinmektedir. Kombinizin panel kısmında bu tuşlardan biri varsa eğer tuşa 3-5 saniye kadar basılı tutmanız lazım. Bu şekilde kombi resetlenir. Ancak çoğu arıza tek reset ile düzelmez. Bu aşamada işlemi tekrar etmek gerekebilir. Birkaç kez daha reset işlemi uygulamalısınız.

Yapılan işlemlere rağmen sonuç alamamanız halinde Çekmeköy Kombi Servisi kapsamında; Çekmeköy Bosch Servisi, Çekmeköy Buderus Kombi Servisi, Çekmeköy Beko Servisi, Çekmeköy Ariston Kombi Servisi, Çekmeköy Arçelik Servisi, Çekmeköy Alarko Kombi Servisi, Çekmeköy Bosch Kombi Servisi adı altında hizmet sunmakta olan firmamızı güvenle arayabilirsiniz.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?