Bikombici

Sultanbeyli Kombi Servisi

Makale İçeriği

Sultanbeyli Kombi Servisi; Sultanbeyli ilçesinde ikamet edip de kombi sorunu yaşamakta olan kullanıcılar var mı? Muhtemelen çoktur. Sultanbeyli Kombi Servisi olarak sorun yaşamakta olan tüm kombi kullanıcılarının yanındayız. Amacımız her şeyden önce kombi kullanıcılarının sorunlarını dinlemek, sorularını yanıtlamak ve onları hizmetlerimizle asla mağdur etmemektir.

Sultanbeyli Kombi Servisi

Sultanbeyli Kombi Servisi olarak çıktığımız bu yolda bugüne kadar hiçbir müşterimizi mağdur etmedik. Her zaman en iyi olup her zaman en iyiyi sunmaya odaklandık. Bu sebepledir ki bugün alanımızda hızlı bir ilerleme kat ettik. Huzurlarınıza da sizleri memnun bırakan, sorun yaşattırmayan, mağdur etmeyen bir firma olarak çıkıyoruz.

Sultanbeyli Kombi Servisi Sultanbeyli ilçesinde; Sultanbeyli Arçelik Servisi, Sultanbeyli Bosch Servisi, Sultanbeyli Vestel Servisi, Bosch Sultanbeyli Servisi, Sultanbeyli Bosch Kombi Servisi, Sultanbeyli Ariston Servisi adı altında her daim kendinden emin çalışmış, aynı istikrar ile çalışmalarına devam edecektir.

7/24 Sultanbeyli Kombi Servisi

Sultanbeyli ilçesinde belirttiğimiz markalar dışında Baymak, Vaillant, Demirdöküm, Eca gibi birçok markaya hizmetler sunmakta olan firmamız bu hizmetlerini kesintisiz olarak gerçekleştirmektedir. Hangi sorunu yaşıyorsanız yaşayın 7/24 kesintisiz hizmetler sağlayan, çağrı merkezi ekibi ile herkese yardımcı olmaya çalışa Sultanbeyli Kombi Servisi ile irtibatta kalabilirsiniz. Firmamız siz değerli müşterileri için her zaman en iyiyi sunmaya, en iyi olmaya hazırdır.

Diyelim ki kombiniz bozuldu ancak evde kendiniz de bir şeyler yapmak istiyorsunuz. O halde sizi bu konuda kısaca bilgilendirelim.

Kombi Arızalandığında Servis Çağırmadan Ne Yapılabilir?

  1. Kombi ateşleme arızası veriyorsa; doğalgaz vanaları kontrol edilebilir, gaz kesintisi olmadığından emin olunabilir,
  2. Kombi basınç hatası veriyorsa; basınç kontrol edilebilir, basınç düşük ise su basma işlemi basınç yüksek ise su tahliye işlemi uygulanabilir,
  3. Kombi harici arıza veriyorsa; resetleme işlemi uygulanabilir,
  4. Kombi aşırı ısınma hatası veriyorsa; petek ve tesisat vanalarını kontrol edebilir, vanalar kapalı ise açabilir.

Şimdi dilerseniz size işlemleri daha ayrıntılı şekilde anlatalım.

*Kombi ateşleme arızası veriyorsa ne yapılmalı?

Öncelikle doğalgaz kontrolü yapılmalıdır. Yani daireye gaz geliyor mu? Bir kesinti durumu söz konusu olabilir mi? Gaz vanaları kapalı olabilir mi? Diye kontrol edilmelidir. Gaz vanaları doğalgaz borusuyla aynı hizaya bakıyorsa açık, T şeklinde duruyorsa kapalı demektir. Bu şekilde kontrol sağlayarak kapalı gaz vanalarını açmalısınız. Doğalgaz saatinizde mühür varsa doğalgaz faturasını ödeyerek gazı açtırmalısınız. Kısacası dairenize doğalgaz geldiğinden, gaz kesintisi olmadığından emin olmalısınız.

Gaz kesintisi veya gaz yokluğu durumlarında kombiler zaten arızaya geçip hata kodu verebilmektedir.

Örneğin;

  • Bosch kombi EA uyarısı veriyorsa; belirtilen işlemler uygulanmalı, sonuç değişmiyorsa; Sultanbeyli Bosch Servisi, Bosch Sultanbeyli Servisi, Sultanbeyli Bosch Kombi Servisi ile irtibata geçilmelidir.
  • Ariston kombi 501 uyarısı veriyorsa; belirtilen işlemler uygulanmalı, sonuç değişmiyorsa; Sultanbeyli Ariston Servisi ile irtibata geçilmelidir.
  • Arçelik kombi E01 veya A01 uyarısı veriyorsa; belirtilen işlemler uygulanmalı, sonuç değişmiyorsa; Sultanbeyli Arçelik Servisi ile irtibata geçilmelidir.
  • Bu durum Vestel kombide gerçekleşiyorsa Sultanbeyli Vestel Servisi ile irtibata geçmek gerekir.

Harici olarak farklı markalarda ateşleme sorunu yaşıyorsanız Sultanbeyli Kombi Servisi olarak bizi arayabilir, bizden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

*Kombi basınç hatası veriyorsa ne yapılmalı?

Basınç düşük mü yoksa yüksek mi diye kontrol edilmelidir. Kombilerin genelinde basıncı gösteren manometre veya basınç ile sıcaklığı gösteren termomanometre vardır. Bu iki parça da yoksa kombi basıncı ekranda göstermektedir.

1 bar aşağısı düşük, 2.5 bar üstü yüksek basınç olarak kabul edilir.

Basınç düşükse kombiye doldurma musluğu ile su basılmalı, basınç yüksek ise tahliye musluğundan veya kombiye en yakın petekten su boşaltılmalıdır.

Kombiler zaten basınç ile alakalı bir durum söz konusu olduğunda hata/uyarı kodu vermektedir.

Örneğin;

  • Vaillant kombi F22/F10 arıza kodu,
  • Baymak kombi F37/E10 arıza kodu,
  • Ariston kombi 108 arıza kodu,
  • Airfel kombi LP arıza kodu,
  • Demirdöküm kombi F10 arıza kodu gibi…

Bu uyarıların geneli düşük basınç bazıları hem düşük hem yüksek basınç durumu demektir. Basıncı görüntüledikten sonra düşük ise su basma işlemi, yüksek ise su tahliye işlemini servis çağırmadan kendiniz evde uygulamalısınız.

Sultanbeyli Bosch Kombi Servisi, Sultanbeyli Arçelik Servisi, Sultanbeyli Vestel Servisi, Bosch Sultanbeyli Servisi, Sultanbeyli Ariston Servisi, Sultanbeyli Bosch Servisi olarak bilgi sunmaya devam ediyoruz.

*Kombi nasıl resetlenebilir?

Kombilerde reset tuşu genel olarak bulunur. Panel kısmına bakılırsa orada “r, ok, alev üzerine x işareti veya reset” yazan tuş bulunmaktadır. Bu tuşa 3-5 saniye kadar basılı tutmak, cihazı resetlemek demektir. İşlemi kombi arızaya geçtiğinde servis çağırmadan önce uygulamak, arıza tekrarında hatta 3 kez peş peşe tekrar etmek gerekir.

Ancak 3 reset işlemine rağmen düzelmeyen kombi daha fazla reset işlemi ile düzelmez. Bu bilgiyi de aktarmış olalım. Yani 3 resete rağmen sorun düzelmiyorsa Sultanbeyli Kombi Servisi aranmalı ve yardım alınmalıdır.

*Kombi aşırı ısınma hatası veriyorsa ne yapılmalı?

Bu durumda yukarıda belirtilen; kombi su basıncı düşükse su basma işlemi ve resetleme işlemi mutlaka uygulanmalıdır. Harici olarak petek ve tesisat vanalarına da bakmak gerekir.

Tesisat vanaları dediğimiz şey kombi altında monteli olan boru üzerinde yer alan vanalardır. Bu vanaların kapatılmaması, açık kalması gerekir. Ancak bazı kullanıcılar kullanıma bağlı açıp/kapattığı için arıza durumunda kontrol gerektirebilmektedir. Vanalar kapalı yani T şeklinde ise vanaları açmak, boru ile vanayı aynı hizaya getirmek gerekir.

Bir de petek vanalarını kontrol etmek gerekir. Günümüzde sırf tasarruf için 1-2 petek kullanıldığı görülmektedir. 1-2 petek kullanmak kombide aşırı ısınma, pompa sıkışıklığı dahil birçok duruma neden olabilmektedir. Hermetik/bacalı kombilerde en az 3 petek kullanılmalı, yoğuşmalı kombilerde tüm petekler mutlaka kullanılmalıdır.

Peteklerin alt kısmında bulunan vanaların açık olması (genel olarak sola çevrildiğinde açılır) gerekir. Vanaları kontrol etmeli ve açık olduğundan emin olmalısınız.

Belirtilen bu işlemleri evde uyguladınız, gerekli kontrolleri yaptınız ancak kombiniz yine de arıza vermeye devam ediyorsa Sultanbeyli Kombi Servisi ile irtibata geçerek yardım almak istediğiniz konuyu belirtebilir, uzman desteği alabilirsiniz.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?