Bikombici

Beykoz Kombi Servisi

Makale İçeriği

Beykoz Kombi Servisi kombi kullanıcılarını düşünerek yıllar öncesinde kurulmuş bir firmadır. Kombi konusunda marka model ayırt etmeden hizmet sağlayan firmamız Beykoz Arçelik Servisi, Beykoz Bosch Servisi, Beykoz Vaillant Servisi, Beykoz Demirdöküm Servisi, Beykoz Baymak Servisi adı altındaki hizmetlerini tüketici talebi ile gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Beykoz Kombi Servisi

Beykoz ilçesinde marka model ne olursa olsun kombi sorunu yaşamakta olan bir kullanıcı iseniz teknik olarak yaşadığınız her bir sorunda Beykoz Kombi Servisi’ne güvenebilir, sorunlarınızı anlatabilir, sorularınıza yanıt alabileceğinizden emin olabilirsiniz. Firmamız uzman kadrosu ile her daim sizlere teknik konularda yardımcı olmaya hazırdır. Ayrıca sorularınız da hiçbir zaman çağrı merkezi ekibimiz tarafından yanıtsız kalmaz. Arçelik Beykoz Servisi tel numaramızdan bizlere her daim ulaşabilirsiniz.

Kesintisiz Hizmet İçin Beykoz Kombi Servisi

Demirdöküm, Vaillant, Baymak, Ariston, Eca, Protherm gibi birçok kombinin arızasında firmamıza güvenmelisiniz. Firmamız tüketici huzurlarına kendinden emin şekilde çıkmaktadır. Bu nedenle de yıllardır müşterilerine beklediği hizmetleri sunmaktadır. Yine aynı kalitede çalışmaya da devam edecektir.

Firmamız yaşanan kombi sorunlarında müşterilerine uzaktan da destek sağlayarak yardımcı olmaktadır. Dilerseniz sizler için sunulan arızalarda servis öncesi yapılması gereken işlemlerin yer aldığı bilgileri inceleyebilirsiniz. Sunulan bilgiler haricinde servis talebiniz olursa da Beykoz Vaillant Servisi, Beykoz Bosch Servisi, Beykoz Arçelik Servisi, Beykoz Demirdöküm Servisi, Beykoz Baymak Servisi adı altında hizmet sunan firmamıza ulaşabilirsiniz, Arçelik Beykoz Servisi tel numaramızdan da bize ulaşabilmeniz mümkündür.

Kombim Arızalandı Evde Hangi İşlemler Uygulayabilirim?

Beykoz ilçesinde ikamet ediyor ve kombiniz arızası ile uğraşıyorsanız servis çağırmadan önce aşağıda sunulan bilgileri inceleyerek size önerilen işlemleri uygulayabilirsiniz.

  1. Konut içerisinde doğalgaz vanaları ve kesinti kontrolü,
  2. Kombi tesisat basınç kontrolü (düşük veya yüksek olabilir),
  3. Kombiyi arızadan çıkarmak için resetleme işlemi.

Bu kontroller mutlaka yapılmalı, gerekli ise işlemler uygulanmalı, sonuç alınamıyorsa ancak teknik destek alınmalıdır. Beykoz Kombi Servisi olarak yukarıda belirtilen işlemlerin detaylarını sizler için açıklayalım…

  • Daire içinde doğalgaz vanaları ve kesinti kontrolü nasıl yapılır?

Buradaki amaç daireye gelen doğalgazı kontrol etmektir. Yani bir kesinti durumu söz konusu mu? Doğalgaz vanaları kapalı olabilir mi? Bu soruların yanıtı önemlidir. Daire içinde ocak kullanılıyor ve doğalgazlı ise mesela en başta ocağın çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. Ocak çalışıyorsa gaz ile alakalı bir kesinti durumu söz konusu değildir. Ancak kombi yanındaki gaz vanası kapalı olabilir.

Daire içinde yer alan doğalgaz vanalarına bakmalısınız. Gaz vanaları boru ile aynı hizaya dönük değilse aynı hizaya çevirmelisiniz. Yani doğalgaz vanası ile borunun aynı hizaya bakması gerekir. Bu şekilde bir ayarlama yapmalısınız. Bazen vanalar açık olsa da kesinti durumu söz konusu olabilmektedir. Mesela vana açık olduğu halde ocağınız da yanmıyorsa ya gazınız kesilmiş ya ana vanalar kapalı ya da bölgede bir çalışma var ve bölge olarak gaz kesintisi durumu söz konusu olabilir.

Vanaları, daire içindeki gazı, bina içindeki gazı kontrol ederek gaz ile alakalı herhangi bir sorun olmadığından kesin olarak emin olmalısınız.

Beykoz Kombi Servisi kapsamında Beykoz Demirdöküm Servisi, Beykoz Baymak Servisi, Beykoz Arçelik Servisi, Beykoz Vaillant Servisi, Beykoz Bosch Servisi adı altında bilgiler sunmaya devam ediyoruz.

  • Kombi tesisat basınç kontrolü nasıl yapılır?

Kombilerde marka model ve çeşide bağlı manometre, termomanometre olabilmektedir. Bu parçalar kombi tesisat basıncını ve ısıyı göstermektedir. Yuvarlak şekildedir. Sadece 0-4 bar arası değer gösteriyorsa manometre, hem 0-4 bar arası değer hem de sıcaklık değerleri gösteriyorsa termomanometredir.

Kombinizde böyle bir gösterge bulunuyorsa göstergeye bakarak düşük veya yüksek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Harici olarak kombilerin çoğu düşük veya yüksek basınç durumunda arıza kodu, led uyarısı verebilmektedir. Mesela; Baymak kombi E10 hatası, Baymak kombi F37 arıza kodu, Demirdöküm kombi F10 arızası (hem düşük hem yüksek olabilir), Vaillant kombi F22 hata kodu, Bosch kombide E9 hata kodu genel olarak basınç değerinin düşük olduğunu belirtilen uyarılardır.

Kombi su basıncı 1 bardan az ise ne yapılmalı?

Bu durumda kombi tesisat basıncı 1.5 bara çıkarılmalı yani kombi tesisatına su basılmalıdır. İşlem kombi altında monteli şekilde bulunan doldurma musluğu ile kolayca yapılabilmektedir. Musluk mavi, siyah ya da gri renkte olabilir. Parça sola çevrildiğinde açılır, su sesi gelmezse işlem yapılamaz. Su sesi geliyorsa da basınç 1.5 bara geldiğinde parça mutlaka kapatılmalıdır.

Kombi su basıncı 2.5 bardan fazla ise ne yapılmalı?

Bu durumda çoğu kombi tahliye yapmak yani su akıtmak durumunda kalır. Basınç daha fazla yükselmezse ve müdahale edilirse su akıtma durumu söz konusu olmayabilir. Yüksek basıncı düşürmek için; kombi altında, ıslak zemin olan banyo veya mutfakta harici tahliye vanaları olabilmektedir. Bu şekilde bir tahliye vanası yoksa işlem herhangi bir petekten (kombiye yakın petek daha sağlıklı olur) su boşaltarak da olabilir. Basınç değeri 1.5 bara kadar düşürülmelidir.

  • Kombiye nasıl reset atılır?

Kombinizin panel kısmında yani tuş takımında doğrudan reset tuşu, r harfli bir tuş, ok yazan bir tuş veya alev üzerine x sembolünün bulunduğu bir tuş varsa bu tuş reset tuşu demektir. Reset tuşuna 3-5 saniye kadar basılı tutup parmağınızı çektiğinizde kombiye reset atmış olursunuz.

Olur da kombiniz resetlendiği halde sorun düzelmezse, işlemi birkaç kez daha peş peşe uygulayabilirsiniz. Ancak kombi maksimum peş peşe 3 kez resetlendiği halde arıza düzelmiyorsa teknik servis yardımı almanız gerekmektedir.

Bu alanda sizlere her daim yardımcı olmaya hazır bulunan Beykoz Kombi Servisi’mizi dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?