Bikombici

Viessmann Kombi OC Hatası

Makale İçeriği

Viessmann Kombi OC Hatası ne demek? Bu sorun neden yaşanır? Servis çağırmak şart mı yoksa kullanıcı evde kendi çabaları ile de bir çözüm sağlayabilir mi? Tüm bilgileri aşağıda sunduk.

Viessmann Kombi OC Hatası

Viessmann Kombi OC Hatası Nedir?

Düşük voltaj problemidir.

Bunları Biliyor muydunuz? Şebeke voltajı yalnızca elektrik kesintisi durumunda değil sürekli dalgalıdır. Daire veya iş yerinizde elektrik kesintisi olmadan da cihaz düşük-yüksek voltaj arızasına geçebilmektedir. Ancak çok sık elektrik kesintisi olursa düşük volt, elektrik geldiğinde yüksek volt enerji verildiğinden kombi gibi elektronik cihazların kesin olarak arızalanması beklenilecek bir durumdur.

Viessmann Kombi OC Hatası Nasıl Giderilir?

Kullanıcı bu durumda ne veya neler yapabilir?

  • Öncelikle kombi bu uyarıyı verdiğinde bloke konuma geçer ve hiçbir konumda çalışmaz. Kombi bu sorunda otomatik reset modunda olduğu için hiçbir işlem uygulamadan voltajın düzelmesini beklemek gerekir. Bekleme süresi uzar ve kombide hiçbir değişiklik olmazca cihaz şalterinden kapatılıp açılabilir, resetlenebilir veya fişi çekilerek yeniden takılabilir.

Reset ve açma/kapama işlemi peş peşe maksimum 3 kez yapılabilir. Ancak sonuç alınamıyorsa mutlaka teknik servis yardımı veya bir elektrikçiden yardım almak gerekir.

Viessmann Kombi OC Hatası Çözümü

  • Elektronik kartta problem olabilmektedir.

Genellikle dalgalı gelen voltaj sebebiyle kombi kartı yanabilmekte veya hasar görebilmektedir. Tespit neticesinde kartta bir sorun görülürse parça teste alınır. Tamiri uygunsa tamir işlemi uygulanır, harici durumlarda değişimi yapılır. Tabi işlem seçimi yapılırken mutlaka kullanıcı onayı alınır.

  • Daireye gelen elektrik ile alakalı problem olabilmektedir.

Binalardaki topraklama önemlidir. Topraklama sebebiyle bu gibi sorunlar özelikle de eski binalarda çok sık karşımıza çıkar. Düzeltme olmadığı sürece de büyük sorunlar yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman bir elektrikçiden yardım almak gerekir.

  • Sigorta veya prizde sorun olabilmektedir.

Kombiler sigortaya bağlıdır veya doğrudan bağlantısı fiş/priz şeklinde yapılmıştır. Bu aşamada sigorta ile prizin de kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kontrol için elektrikçiden yardım alınmalıdır.

Paylaş:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?